-
معارض سعودی: محمد بن سلمان، صدام حسین بعدی در منطقه است
یکی از معارضان نظام حاکم بر عربستان سعودی، تأکید کرد که اگر ولیعهد این کشور «به کارهای خود ادامه دهد، ما شاهد صدام حسین جدیدی در منطقه خواهیم بود».
در روزهای آغازین شیوع کرونا درباره آن گمانهزنیهای متفاوتی صورت گرفت. اما در نهایت 4 سناریو اصلی برای ادامه شیوع این ویروس پیشبینی شد. اول اینکه ویروس از بین نرود و برای همیشه بماند؛ این تلخ ترین سناریو بود. دوم اینکه ویروس از بین نرود ولی با قدرت کمتر و بهصورت فصلی یا محدود در جوامع بشری ظاهر شود. سناریوی سوم توقف همهگیری ویروس از طریق مراقبتهای پزشکی و بهداشتی و در واقع محدود ماندن آن به چند کشور را پیشبینی میکرد. نظیر اتفاقی که برای بیماریهای سارس و مرس افتاد. سناریوی چهارم هم ساخت واکسن بود؛ واکسنی که مصونیت دائمی یا حداقل مصونیتی بلندمدت ایجاد کند. با گذشت زمان حالا میدانیم که سناریو سوم شکست خورده چرا که ویروس همهگیری جهانی یافته است. حالا سوال این است که کرونا خودبهخود یا با کمک واکسنی موثر ریشهکن میشود یا این ویروس برای همیشه باقی میماند.
شاید بهطور دائم بماند!
بین ماندن یا رفتن کرونا میان متخصصان علوم پزشکی اختلاف نظر زیاد است. برخی معتقدند ریشهکنی کرونا قطعی است و برخی دیگر میگویند محال است. با این حال گذشت زمان و تحقیقات بیشتر به قدرت پیشبینیها افزوده است. سازمان بهداشت جهانی جانب احتیاط را نگه میدارد و میگوید کرونا میتواند مانند ایدز به یک بیماری بومی و دائمی تبدیل شود. «مایک رایان»، مدیر امور اضطراری سازمان بهداشت جهانی دراینباره میگوید:«مهم است که این موضوع مطرح شود. این ویروس ممکن است به یک ویروس همهگیر بومی دیگر در جوامع تبدیل شود و هرگز از بین نرود. هیچ وعدهای در کار نخواهد بود و تاریخی هم وجود ندارد. این بیماری ممکن است به یک مشکل طولانیمدت تبدیل شود». با این حال وی تاکید دارد که این پیشبینی، فقط یک احتمال است که باید برایش آماده بود. البته انگار سازمان بهداشت جهانی در مجموع چندان خوشبین نیست و «ماریا ون کرکوو»، اپیدمیولوژیست این سازمان میگوید:«باید بدانیم که قرار است مدتی طول بکشد تا از این بیماری همهگیر رهایی یابیم».
سنگاپوریها میگویند میرود!
همه محققان به اندازه تیم کارشناسان سازمان بهداشت جهانی بدبین نیستند. محققان سنگاپوری بر اساس مدلسازی آماری زمان پایان کرونا را در کشورهای مختلف پیشبینی کردهاند؛ در ایران پایان 100 درصدی شیوع کرونا اول آبانماه 99 است. پایان 97 درصدی شیوع کرونا نیز 31 اردیبهشت و پایان 99 درصدی شیوع آن 20 خرداد اعلام شده است. پژوهشگران دانشگاه فناوری و طراحی سنگاپور (SUTD) با تحلیل آماری شیوع کرونا به این نتیجه رسیدهاند که در 15 کشور از جمله چین، کره جنوبی، استرالیا، اتریش و لبنان کرونا زودتر پایان میگیرد و بعد نوبت کشورهایی نظیر آمریکا و کانادا خواهد بود. بر اساس این تحلیل، همهگیری کرونا در عربستان دیرتر از سایر کشورها تمام میشود و تا اواخر سال 99 ادامه خواهد داشت.
سناریوهای آمریکایی!
آمریکاییها بدبینترند و زمان طولانیتری را برای پایان کرونا پیشبینی میکنند؛ احتمالا تا سال 2022. محققان «مرکز تحقیقات و سیاستهای بیماریهای عفونی»(CIDRAP) که به دانشگاه «مینهسوتا» آمریکا وابسته است بر اساس مدلسازی آماری معتقدند پایان کرونا 18 تا 24 ماه زمان میبرد. 3 سناریو هم برای پایان کرونا پیشبینی کردهاند. اول اینکه در تابستان 2020 موجهای کوچکی از کرونا از راه میرسد که با رعایت مسائل بهداشتی در جوامع مختلف میتوان از شدت آن کاست تا در تابستان 2021 موجهای کرونا تضعیف شود. سناریوی دوم شیوع موج دوم کرونا در پاییز و زمستان 2020 است؛ به گونهای که دوباره به تعطیلیها و لزوم قرنطینه خانگی منجر شود. بر اساس سناریوی سوم نیز موج فعلی کرونا تنها موج آن است و این بیماری تمام خواهد شد.
افزودن دیدگاه جدید