-
اعتراضات علیه نژادپرستی در آمریکا + فیلم
اعتراضات به قتل یک سیاه پوست به دست پلیس آمریکا در منطقه مینیاپولیس برای سومین روز متوالی برگزار شد.
"فیدل کاسترو" برای نخستین بار در چهار ماه اخیر به مناسبت نودمین سالروز تولدش در انظار عمومی ظاهر شد.
وی یکی از نمادهای انقلاب کمونیستی در آمریکای لاتین به شمار میرود. حامیانش او را قهرمانسوسیالیسم، ضد امپریالیسم و بشردوستی و کسی که توانسته استقلال کوبا را در برابر امپریالیسم آمریکا حفظ کند، میدانند.
فیدل کاسترو در تاریخ ۱۳ اوت ۱۹۲۶ در شهر بیران واقع در استان سابق اورینته متولد شد. خانوادهٔ وی از زمینداران مرفّه بودند. او بعد از گذراندن دورهٔ ابتدائی در روستا به مدرسهای خصوصی واقع در شهر سانتیاگو د کوبا و سپس هاوانا رفت و پس از آن از دانشکدهٔ حقوق دانشگاه هاوانا فارغالتحصیل شد.
کاسترو زمانی که دانشجو بود به یک گروه دانشجویی پیوست که علیه فساد سیاسی مبارزه میکردند. او در سال ۱۹۴۷ میلادی عضو حزب مردم کوبا شد که به حزب ارتدوکس هم شهرت داشت. وی سپس رهبر جناح چپ حزب شد و همان سال داوطلب عضویت در یک گروه مسلح برای مبارزه علیه نظام رافائل تروخیو در جمهوری دومینیکن شد. این گروه نتوانست از کوبا خارج شود. بارها فیدل کاسترو در طرحریزی و اجرای اینگونه نقشههای ضد امپریالیستی نقش داشت.
او در ۱۹۵۹ میلادی توانست، نظام فالگنسیو باتیستا را شکست دهد و حکومت کوبا را دست گیرد.
فیدل کاسترو ، روز ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ از تمام سمتهایش کناره گیری کرد.
حالا وی روز شنبه به مناسبت 90 سالگیاش، در تئاتر کارل مارکس شهر هاوانا در کنار "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور فعلی ونزوئلا، این همپیمان مهماش در منطقه آمریکای لاتین نشست و مهمان ویژۀ 5000 میهمان شد تا فریاد "فیدل فیدل" در سالن طنینانداز باشد.
کاسترو به میان مردم آمد و بار دیگر آرمانهای استکبارستیزانهای را که یک عمر بر سر آنها جنگیده بود را تکرار کرد.
اشپیگل در مقالهای که در همین باره منتشر کرده نوشت:
کاسترو بعد از پایان ریاست جمهوریاش، همواره با یک تیپ هنجارشکن در بین مردم ظاهر شده، گرمکن ورزشی!
وی این بار نیز در سن 90 سالگی کماکان با شلوار و گرمکن ورزشی به میان مردم آمد؛ با این تفاوت که این بار به جای برند "آدیداس" سراغ رقیب همیشگی این مارک ورزشی یعنی ست ورزشی سفید رنگ "پوما" رفته بود.
درباره وضعیت سلامت فعلی فیدل کاسترو معمولاً خبرهای دقیقی مخابره نمیشود ولی گفته شده کهولت سن، برخی اندامهای داخلی وی را به بیماری انداخته است.
با این حال این سیاستمدار کهنسال، در جشن تولدش همچنان انقلابیگری خود را به رخ حضار، اصحاب رسانه و البته همۀ هواداران بینالمللیاش کشید.
محبوبیت کاسترو به قهرمانی در مرزهای ملی محدود نیست، بلکه جسارت مبارزه در وی در بین احزاب عمدتاً چپگرای اروپایی نیز جایگاه ویژهای دارد. خبرگزاری "یونگه ولت" از نصب 159 پلاکارد در 20 شهر آلمان و اتریش به مناسبت تولد 90 سالگی کاسترو خبر داد و در مطلبی نوشت:
ما از تو به خاطر اثرگذاری همیشگیات، الگوبودنت و شجاعتت متشکریم.
به نقل از سرمقالهای که هفتۀ قبل رسانههای دولتی با تیتر "تولد" منتشر کردند، کاسترو "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا را به باد انتقاد گرفت و گفت:
اوباما هنوز هم در سفری که ماه می به ژاپن داشته، بابت بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی در سال 1945 عذرخواهی نکرده است.
کاسترو در مقالهاش با اشاره به ویرانگری سلاحهای اتمی گفت هیچ حقّی برای هیچ دولتی نیست که میلیونها نفر را به کام مرگ بفرستد.
اشپیگل در این باره میافزاید، رئیس جمهور سابق کوبا همچنین به تحسین سیاستهای ضدامپریالیستی چین و روسیه پرداخت. البته پوتین رئیس جمهور روسیه هم طی پیغامی سالگرد تولد این "دوست عزیز" خود را این گونه به وی تبریک گفت:
تو در بین مردم روسیه، به عنوان سیاستمداری برجسته که تمام زندگیاش را وقف مردمش کرده، از احترام بالایی برخوردار هستی و برایت سلامتی، طول عمر، زندهدلی و آرامش آرزو میکنم.
فیدل کاسترو یکی از مشهورترین شخصیتهای معاصر است که فرای دغدغههای کمونیستیاش، از آغاز جوانی تا پایان پیری با همان استحکام در برابر زیادهخواهیهای آمریکا ایستاده است.
به گزارش خبرگزاری یونگه ولت، روز بزرگ کوباییها در زمان حساسی فرا رسیده است: از یک طرف این کشور به قطب گردشگری و شریک تجاری مهم تبدیل شده است. از طرف دیگر خطر بازگشت به گذشته، دولتهای چپِ آمریکای لاتین را به شدت تهدید میکند.
چنانچه میدانیم اوباما در ماه مارس امسال، در نخستین سفر رسمی در جایگاه ریاست جمهوری آمریکا بعد از 90 سال به کوبا سفر کرد تا یخ روابط دوجانبه را آب کند.
بسیاری از رسانهها تناقض منش امپریالیستی آمریکا و آرمانهای ضدامپریالیستی کوبا را مورد تمسخر قرار دادند و تصویر چهگوارا (چریک، سیاستمدار، نظریهپرداز و انقلابی) را با دشمن دیرینهاش (نماینده آمریکا) در یک قاب عکس پرمعنا ثبت نمودند.
تظاهر عوامفریبانۀ رئیس جمهور آمریکا و سفر به خاک کشوری که هنوز از اصلیترین نشانههای مبارزه با امپریالیسم مالامال است، با هدف مصادره یا عقبگرد انقلاب مردم کوبا، خطر یا نقشۀ بزرگ آمریکا برای حیاط خلوتش است که همین مسئله به خوبی اهمیت تکرار مواضع فیدل کاسترو در این سن و سال را روشن میکند.
به گزارش سازمان اطلاعات و امنیت کوبا، "فیدل کاسترو" تاکنون نزدیک به 600 بار هدف حملات ترور قرار گرفته است.
لذا کمتر تحلیلگر سیاسی گمان میکرد فیدل کاسترو تا این سن عمر کند. کسی که در سال 1959 با سقوط رژیم باتیستا، استقلال حقیقی را برای کشورش به ارمغان آورد، نه تنها میلیونها هواخواهِ جانی به سمت خود متمایل کرد، بلکه دشمنان خونی بسیاری نیز پرورده شدند که طبیعتاً برای بازپسگرفتن انقلاب کوبا از پای ننشستهاند.
وی در واکنش به خبرنگاری که این آمار را به اطلاع وی رساند، گفته بود: به نقشههای ماکیاولیستی (سلطهخواهانه) رئیس جمهور آمریکا فقط میتوانم بخندم.
انقلاب مردم کوبا، مادر انقلابهای صورت گرفته در آمریکای لاتین به شمار میرود و فیدل کاسترو الگویی حالا الگویی برای نسلهای جوانتر این ملت رنجدیده است.
«حاکمان سرزمینی که در آن میلیونرها در همسایگی فقرا زندگی میکنند، سیاهان مورد تبعیض واقع میشوند، زنان به فحشای اجباری تن میدهند و بسیاری از مکزیکیها، پوئرتوریکوییها و آمریکای لاتینیها سوءاستفاده و تحقیر میشوند، چگونه و با کدام منطق اخلاقی میتوان از حقوق بشر سخن گفت؟»
(سخنرانی کاسترو درباره آمریکا – 26 ژوئیه 1978)
منابع:
http://www.spiegel.de/politik/ausland/kuba-fidel-castro-zeigt-sich-erstmals-seit-monaten-oeffentlich-a-1107622.html
https://www.bluewin.ch/de/news/ausland/bildergalerien/2016/3/obama-besucht-kuba.html
http://www.spiegel.de/fotostrecke/barack-obama-auf-kuba-wie-fidel-castro-usa-beleidigte-fotostrecke-135571-10.html
https://www.jungewelt.de/2016/07-16/079.php
https://www.jungewelt.de/2016/08-15/001.php
افزودن دیدگاه جدید